Verpleegkundige (verkorte opleiding niveau 4, BBL)

Bij MBO Utrecht

Wij geloven in kleinschalig onderwijs, waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Om hier een goede invulling aan te geven is afgelopen jaar geleidelijk afscheid genomen van ROC ASA. Met ingang van 1 december zijn wij MBO Utrecht. Als kleinschalig en zelfstandig MBO in Utrecht kunnen wij meer bieden dan een school waar je enkel kennis en vaardigheden opdoet.

Bij MBO Utrecht word je opgeleid tot een beroep dat bij je past en waarin je verder kan groeien. Samen met jou halen we het beste uit jezelf naar boven op weg naar een mooie toekomst bij een leuke werkgever, of als opstap naar het HBO.

Lees verder op de site van MBO Utrecht over deze opleiding

Omschrijving

Als verpleegkundige kun je gaan werken in een ziekenhuis, de thuiszorg, het verpleeghuis, de psychiatrie en de verstandelijk gehandicaptenzorg. Je kiest voor een boeiend en veelzijdig beroep. Je krijgt te maken met chronisch of acuut zieke mensen die op het moment van hun verblijf verzorgd, begeleid en ondersteund willen/ moeten worden in hun ziekteproces. Onze opleiding richt zich voor een groot deel op het ziekenhuis. Als (leerling) verpleegkundige draag je bij aan het herstel van de zorgvrager en aan de verbetering van de kwaliteit van leven van de zorgvrager. Je stelt een verpleegkundige diagnose, schrijft een verpleegplan en ondersteunt bij persoonlijke basiszorg, zoals het wassen van zorgvragers. Je deelt medicijnen uit en je voert verpleegtechnische handelingen uit, zoals het verzorgen van een stoma en injecteren.

Daarnaast begeleid je mensen wanneer deze psychosociale problemen hebben, bijvoorbeeld wanneer iemand veel verdriet heeft in verband met de gezondheidstoestand. Je begeleidt en ondersteunt de zorgvrager ook praktisch door bijvoorbeeld te leren hoe een zorgvrager met krukken moet lopen. Je geeft voorlichting, advies en instructie, bijvoorbeeld over gezond gedrag of over gebruik van hulpmiddelen. Je coördineert alle zorgtaken voor de gehele zorgverlening voor een of meerdere zorgvragers. Je krijgt te maken met veel uiteenlopende situaties, die niet altijd gemakkelijk zijn. Bij de BOL opleiding loop je stages in het verpleeghuis, de thuiszorg en het ziekenhuis. Als

 

Locaties

MBO Utrecht

Laan van Puntenburg 2a
3511 ER Utrecht